BLOG

Zsírleszívás: Mire számíthatsz a beavatkozás után? – Gyógyulási folyamat és eredmények

A zsírleszívás, más néven liposzukció, egy sebészeti beavatkozás, amelynek célja a felesleges zsírszövet eltávolítása, hogy javítsa a test kontúrját. A leggyakrabban kezelt területek közé tartozik a has, a comb, a fenék, a karok és a nyak. Az eljárás többféle technikával végezhető, például tumeszcens zsírleszívással, ultrahang-asszisztált liposzukcióval (UAL) és lézeres liposzukcióval.

Beavatkozás típusai

Tumeszcens zsírleszívás: A leggyakrabban alkalmazott technika, amely során nagy mennyiségű hígított helyi érzéstelenítőt fecskendeznek be a zsírsejtek közé, mielőtt azok eltávolításra kerülnek.

Ultrahang-asszisztált liposzukció (UAL): Az ultrahang energiáját használja a zsírsejtek lebontására, így azok könnyebben eltávolíthatók.

Lézeres liposzukció: Lézer energiával bontja le a zsírsejteket, amelyet aztán kiszívnak a testből. Ez a technika elősegíti a bőr feszességét is.

Gyógyulási folyamat

A műtét után kompressziós ruhát kell viselni 3-4 hétig éjjel-nappal, majd csak éjszakára, hogy segítse a bőr visszatapadását és feszesítését. Az első 1-2 hétben duzzanat és véraláfutás jelentkezhet, amelyek fokozatosan eltűnnek. A beavatkozás után 1-2 hónap múlva látható az eredmény, de a teljes végeredmény fél év után érhető el. Fontos a pihenés és a fokozatos visszatérés a mindennapi tevékenységekhez.

Eredmények és tartósság

A zsírleszívás tartós eredményt biztosít, amennyiben a páciens megfelelő étrendet és életmódot követ. Bár a visszahízás nem kizárt, a műtét után a zsírsejtek nehezebben rakódnak le a kezelt területeken. A beavatkozás célja a test kontúrjának javítása, nem pedig a súlycsökkentés, ezért fontos, hogy a páciensek reális elvárásokkal rendelkezzenek.

Dr. Urszán Albert plasztikai sebész

Dr. Urszán Albert közel 30 éves tapasztalattal és a legmodernebb technikák alkalmazásával várja pácienseit, hogy segítsen elérni a kívánt testkontúrt. Az ingyenes konzultáció során részletes tájékoztatást nyújt a lehetőségekről és a várható eredményekről. Dr. Urszán Albert szakértelme és a modern technikai háttér biztosítja, hogy a páciensek a legjobb eredménnyel távozzanak.

Jelentkezés ingyenes konzultációra itt: www.aesthetic.hu/kapcsolat

További részletek a zsírleszívásról: www.aesthetic.hu/zsirleszivas