BLOG

Hasplasztika: Kinek és miért ajánlott? – Hasplasztika indikációi és eredményei

A hasplasztika, más néven abdominoplasztika, olyan sebészeti beavatkozás, amely megoldást nyújt a has területén fellépő esztétikai és funkcionális problémákra. A műtét különösen ajánlott azok számára, akik nagyobb súlyvesztés vagy szülés után megereszkedett bőrrel és elgyengült hasizomzattal küzdenek. A következőkben Dr. Urszán Albert plasztikai sebész részletesen bemutatja, hogy kinek és miért ajánlott a hasplasztika, valamint milyen eredményekre lehet számítani.

Kinek ajánlott a hasplasztika?

  1. Nagyobb súlyingadozás után: Azok a nők és férfiak, akik jelentős súlyt vesztettek, gyakran szembesülnek a megereszkedett, felesleges bőr problémájával, amit a hasplasztika hatékonyan orvosol.
  2. Szülés után: A terhesség során a hasfal és a bőr nagy terhelésnek van kitéve, amely gyakran maradandó változásokat okoz. A hasplasztika segíthet visszanyerni a szülés előtti állapotot.
  3. Kötényhas esetén: A kötényhas, ahol a bőr és a zsír kötényszerűen lóg, esztétikai és egészségügyi problémákat okozhat, melyeket a műtét sikeresen kezel.
  4. Szétcsúszott hasizmok esetén: A terhesség vagy súlyvesztés miatt szétnyílt hasizmok (rectus diastasis) korrigálhatók a műtéttel, ezáltal javítva a hasfal feszességét és a testtartást.

A hasplasztika típusai

Teljes hasplasztika

A teljes hasplasztika során a sebész a két csípőcsont között húzódó metszést végez, majd eltávolítja a felesleges bőrt és zsírt, valamint szükség esetén helyreállítja a meggyengült hasizomzatot. A köldök áthelyezésre kerül, hogy természetes megjelenést biztosítson. Ez az eljárás alkalmas a nagyobb bőrfelesleg és a szétcsúszott hasizmok kezelésére.

Mini hasplasztika

A mini hasplasztika kisebb beavatkozást igényel, és csak a köldök alatti területet érinti. Ezt a műtétet akkor alkalmazzák, ha a probléma csak a has alsó részére korlátozódik, és nincs szükség a köldök áthelyezésére. A gyógyulási idő rövidebb, és a heg is kisebb.

A műtét menete és utáni teendők

A hasplasztikai műtét altatásban történik és 2-3 órát vesz igénybe. A műtét után 2-3 napig a páciensnek a klinikán kell maradnia megfigyelésre. A műtétet követően kompressziós ruhát kell viselni, amely segíti a bőr visszatapadását és védi a sebeket. A teljes gyógyulási idő néhány hónapot vesz igénybe, amely alatt fokozatosan vissza lehet térni a normál fizikai aktivitáshoz.

Eredmények és előnyök

A hasplasztika eredményeként a páciensek feszesebb, esztétikusabb hasfalat kapnak, amely jelentősen javítja az önbizalmat és a fizikai komfortérzetet. A műtét során a hasizmok helyreállítása javíthatja a testtartást és csökkentheti a hátfájást is.

Ha úgy érzed, hogy a hasplasztika megoldást nyújthat a problémádra, jelentkezz ingyenes konzultációra Dr. Urszán Albertnél, aki készséggel áll rendelkezésére minden kérdésével.

Dr. Urszán Albert tapasztalata

Dr. Urszán Albert közel 30 éves tapasztalattal és a legmodernebb technikák alkalmazásával várja pácienseit az Aesthetic Plasztikai Sebészeten. Az ingyenes konzultáció során részletesen megbeszélhetők a beavatkozási lehetőségek és a várható eredmények.

Jelenkezz ingyenes konzultációra akár most!

www.aesthetic.hu/kapcsolat

További információ a hasplasztikáról: https://aesthetic.hu/hasplasztika/