BLOG

Gyermekvállalás és plasztikai beavatkozás?

Valószínűleg a leggyakoribb aggály a nőkben: szeretnének plasztikáztatni, de nem tudják hogyan hat majd a gyerekvállalásra. Természetesen jobb minden kérdést előre tisztázni, hogy teljesen biztosak legyünk a döntésünkben.

gyermekvállalás és plasztikai beavatkozás

Érdemes-e terhesség előtt mellplasztikai műtétet csináltatni?

Azt, hogy érdemes-e terhesség előtt mellnagyobbítást, vagy mellfelvarrás végezni mindenki maga dönti el. Ha a terhességet hónapokon belül tervezzük, természetesen nem. Amennyiben a terhesség csak évek múlva válik esedékessé, – illetve nagyon zavaró a páciens számára a meglévő állapot – megfontolandó. A hátránya az lehet, hogy a terhesség következtében az emlők mirigyállománya megduzzad, a bőr kinyúlik. A terhesség, illetve szoptatás után a hormonváltozások miatt az emlő nem az eredeti nagyságára megy vissza, hanem térfogata csökken, sorvad. A bőrnek nem csak tágulási, hanem összehúzódási képessége is van, de ez véges, ezért az emlők megereszkedhetnek, újabb beavatkozás válhat szükségessé.

Lehet szoptatni mellnagyobbítás után?

Amennyiben a mell alatt, az áthajlási redőből történik a mellnagyobbítás, mirigy állomány alá helyezéskor nem érünk sem az emlő állományához, sem a tejkivezető járatokhoz, tehát nem befolyásolja a szoptatás. Amennyiben a szilikon implantátum a mellplasztika során az izom alá kerül, az még egy „emelettel” lejjebb is van, tehát az a pozíció sem zavarja meg a szoptatást.

Hasplasztika után lehet még szülni?

Igen, a has bőrének táguló képessége jelentős, ezért hasplasztika után is tud tágulni annyit, amennyit a terhesség megkíván. Sajnos ugyanilyen lehetőség van arra is, hogy a hízás közben felrakódott plusz kilók igényelte bőrkitágulás is bekövetkezzen.