BLOG

Mit érdemes mindenképp átgondolni mellnagyobbítás előtt

Minden plasztikai sebészeti beavatkozást megelőz egy személyes konzultáció az orvosoddal, azonban nem árthat, ha már előre átgondolsz néhány dolgot. A legjobb, ha listát írsz a felmerülő kérdésekről, de természetesen a sebészed is felvet majd megvitatandó témákat. Készítettünk Neked elöljáróba pár kérdést az ötleteléshez.

Milyen méretet célszerű választani mellnagyobbításnál a természetes hatás érdekében?

Az implantátumokkal történő mellnagyobbítás során az egyik legnehezebb, egyben legkönnyebb dolog az implantátumok méretének kiválasztása. Az orvosnak bizonyos méretig szinte mindegy, hogy „mit vesz le a polcról”. Az viszont, hogy mi nagy és mi kicsi, illetve, hogy mi természetes és mi számít már művinek nagyon függ az egyéni ízléstől. Ami az orvosnak nagy, lehet, hogy a páciensnek kicsi, de ez akár fordítva is megtörténhet. A természetességgel ugyan ez a helyzet, nagyon szubjektív. Ezért ez a mellnagyobbító plasztikai sebészeti műtéteket megelőző konzultáció egyik legfontosabb része. Az én egyéni véleményem szerint bizonyos méret felett az implantátum nagysága mindig a forma rovására nő. Minél nagyobb az aránya az emlő szövet mennyiségéhez képest, annál kevésbé természetes. Ilyen esetben a páciensnek kompromisszumot kell kötni valamelyik rovására.

A test mely területeiről lehet saját zsírt felhasználni a mellnagyobbításhoz?

A sajátzsírral történő mellnagyobbításhoz a test bármely pontjáról nyerhető zsírszövet, a megfigyelések alapján a legjobb megtapadási készséggel a csípő tájéki (bricsesz) zsírszövetek bírnak