BLOG

Szemhéjplasztika: Milyen előnyökkel jár?

A szemhéjplasztika, más néven blefaroplasztika, egy esztétikai beavatkozás, amely eltávolítja a megereszkedett bőrt és a felesleges zsírszövetet a felső és alsó szemhéjról, javítva ezzel az arc megjelenését és a látást. Az életkor előrehaladtával a szemhéjak megereszkedhetnek, ami öregíti az arcot és látási problémákat is okozhat. A szemhéjplasztika segít ezen problémák megoldásában.

A beavatkozás típusai

Felső szemhéjplasztika: Eltávolítja a megereszkedett bőrt és zsírt, amely a szemhéjak nehéz érzetét okozza. A műtét során a bőrt megfeszítik, ami friss és fiatalos megjelenést kölcsönöz.

Alsó szemhéjplasztika: Kezeli a szem alatti táskákat és ráncokat. Az eljárás során eltávolítják vagy átrendezik a felesleges zsírt, és feszesítik a bőrt.

Előnyök

Fiatalosabb megjelenés: A szemhéjplasztika friss és kisimult megjelenést biztosít, csökkentve a fáradtság jeleit.

Jobb látás: A megereszkedett bőr eltávolítása javíthatja a látást, ha az akadályozza azt.

Hosszan tartó eredmények: Az eljárás tartós eredménnyel jár, különösen akkor, ha egészséges életmóddal és bőrápolási rutinnal párosul.

Gyógyulási folyamat

A műtétet követően duzzanat és véraláfutás alakulhat ki, amely 1-2 hét alatt elmúlik. Az első pár napban javasolt a jegelés, és a pihenés elengedhetetlen. A varratokat általában egy hét után eltávolítják. A végleges eredmény 2-3 hónap után látható, amikor a hegek teljesen gyógyulnak és a duzzanat megszűnik.

Dr. Urszán Albert

Dr. Urszán Albert közel 30 éves tapasztalatával várja pácienseit az Aesthetic Plasztikai Sebészeten. Az ingyenes személyes konzultáció során részletes tájékoztatást nyújt a beavatkozási lehetőségekről és a várható eredményekről, valamint választ ad az összes felmerülő kérdésre. Dr. Urszán szakértelme és a modern technikai háttér biztosítja, hogy a páciensek a legjobb eredményt érjék el.

Jelentkezés az ingyenes konzultációra: www.aesthetic.hu/kapcsolat

További információk a szemhéjplasztikáról: www.aesthetic.hu/szemhejplasztika