Free cookie consent management tool by TermsFeed

BLOG

Dr. Urszán Albert válaszol: általános kérdések a plasztika világáról

Dr. Urszán Albert az Aesthetic Magánklinika elismert plasztikai sebésze. A munkában való precizitása mellett fontosnak tartja a pácienseivel kialakított kapcsolatokat is. Induló blogjában most általánosságban felmerülő kérdésekre fog válaszolni.

Milyen vizsgálatok szükségesek egy-egy beavatkozáshoz?

A plasztikai sebészeti beavatkozások előtt, amennyiben azok helyi érzéstelenítésben történek, mint, a szemhéj műtétek, vagy a minor arcplasztika, kisebb terület esetén a zsírleszívás, gynecomastia (férfi mellműtét az emlőmirigy megnagyobbodása miatt) elég egy úgynevezett nagyrutin labor vizsgálat. Amennyiben altatásos a műtét, mint a hasplasztika, teljes arcplasztika, nagyobb területű zsírszívás, nagyobb gynecomastia mellkas RTG, EKG vizsgálatok is szükségesek a laborvizsgálatok mellett. A mellplasztika műtéteknél, – mint a mellnagyobbítás, mellfelvarrás, és mellkisebbítés – még emlő ultrahang, illetve 35 év felett mammogaphiai vizsgálatot is kérünk.   

Az első vizsgálatokat követően mennyi idő telik el a műtétig?

A vizsgálatokat a mellplasztika tervezett időpontjához kell igazítani. Általában egy mellkas RTG, illetve mammográphiás vizsgálat 1 évig elfogadott, az EKG, emlő ultrahang ½ évig, a labor vizsgálatok 1 hónapig érvényesek.

Valóban jobb még hidegebb időben elvégezni a plasztikai műtéteket?

Régebben is csak kényelmi szempontból volt jelentőségük. Nyáron kevésbé volt komfortos a mellplasztikai műtétek különböző típusainál, a mellnagyobbításnál, a mellfelvarrásnál, vagy a mellkisebbítésnél javasolt kompressziós melltartó hordása, illetve a hasplasztikát, zsírszívást, vagy férfi emlőműtétet (Gynecomastia) követően ajánlott kompressziós ruha viselése. Manapság, amikor általában a légkondicionált lakásunkból beülünk a légkondicionált autónkba, hogy a légkondicionált munkahelyünkre, vagy a légkondicionált hivatalokba, boltokba, éttermekbe, szórakozóhelyekre menjünk, nincs jelentősége.